23 Temmuz 2012 Pazartesi

Eczane çalışma saatleri, personel insanmıdır kölemidir ?

Bir aydan uzun süredir, eczanelerin çalışma saatleri ve cumartesi günü tam mesai yapılmasıyla ilgili kararlar alınıyor, çalışma saatleri değişiyor, amaç hastaların rahatça eczanelere ulaşabilmelerini sağlamak olarak açıklanıyor ancak Sayın Adana Valimiz, Sayın Adana Eczacı Odası Başkanımız ve Sayın Sağlık Müdürümüzün de bildiği üzere gizli ve asıl amaçlar şunlar;


- Kozmetik ağırlıklı olarak çalışan eczanelerin hasılatlarını artırma istekleri,
- Özel hastanelere yakın konuçlanmış eczanelerin, nöbetçi eczanelerin hasılatlarına göz dikmesi...


Üstelik bu isteklerini yerine getirebilmek için, etik olmayan şekilde baskı oluşturma amaçlı siyasilerle ilişki içerisinde oldukları da herkes tarafından aşikar ve hiçkimse de bu durumu reddedemiyor.

En son yapılan değişiklikle adana eczanelerinin çalışma saatleri sabah 08:00 ile 18:30 arası, öğlen yemek ve ihtiyaç molası olmaksızın açık olacak şekilde yeniden düzenlendi, yani eczanede çalışan personel öğlenleri yemek yemeyecek ve ihtiyacını gidermek için tuvalete gitmeyecek. Bu durumda Sayın Valimize, Sayın Adana Eczacı Odası Başkanımıza ve Sayın Sağlık Müdürümüze sormamız en büyük hakkımız olan soru bence şu;

- Eczane çalışanlarının da insan olduğunun farkındalar mı ?

Çünki; eczane çalışanlarının da yemek yemek, dinlenmek, tuvalet ihtiyacını gidermek gibi ihtiyaçlarının yanı sıra, ancak akşam eczanesini kapattıktan sonra gerçekleştirebileceği sosyal ihtiyaçları da var. Her ne kadar Adana Eczane Teknisyenleri Derneği her konuya sessiz kalıp boyun eğse de, eczane personeli de birer insan, büyük ihtimalle evli ve çocuğu olan insanlar, hatta anaları babaları olan, dede ve neneleri olan, mezarlığa gitme ihtiyacı duyan, aslında herbiri birden fazla kişi olan insanlar, sanatla ilgilenen insanlar da var bu çalışanların içerisinde; resimle, müzikle, fotoğrafla, doğayla ilgilenen insanlar da var ve bu insanlar da hasta olup ilaç içebiliyorlar... Eğer ki tüm bunlara rağmen öğlenleri yarım saatlik bir ihtiyaç molası bile hak görülmüyorsa, yukarıda sorduğum sorunun cevabı; eczane personelinin insan değil köle olarak görüldüğüdür.

Gereğini RİCA ederim...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Güzel yazmışsın, destekliyorum.

ahmetdurdil dedi ki...

Haklısın ve bence düzelmeyecek bir durum aynı şeyi çalıştığım firmada ve çevre firmalarda herkes yaşıyor maalesef özel sektör tam bir kan emici!

Fotoğraftaki gri takımlı ve bıyıklı bey Kahtalı Mıçı mı? :) Fotoğrafın anlam ve önemi nedir?

Unknown dedi ki...

Güzel yazı. Ben olsam çoğu yerde küfrü basmıştım. Küfretmeden de dert anlatılabildiğinin belgesidir bu yazı. Fakat anlayışı yerinde olanlar bir sonraki aşamanın küfür hatta kaos olduğunu görebilirler. Özel sektör ne yazık ki odaların da siyasi işbirlikleriyle kan emici konumuna gelmiş durumdalar. Çalış çalış çalış. Bazı haklar verilmez, var olan haklar bazen geri alınır. Allah kolaylık versin. Umarım en kısa zamanda düzelir işleyiş.


Master'a not: Gri takımlı Adana valisi H. Avni COŞ'tur.

Yorum Gönder