20 Nisan 2011 Çarşamba

Medula reçete girişi ve teşhis ICD-10

Medula reçete girişi sırasında teşhisleri yazma zorunluluğunun yanında artık teşhislerin bilinen ICD-10 kodlarını da yazmak gerekiyor. Eğer ki teşhise ait ICD-10 kodunu biliyorsanız yalnızca ICD-10 kodunu yazmanız yeterli, reçeteyi kaydettiğiniz anda yazdığınız ICD-10 koduna ait teşhis, yerine otomatik olarak yazılıyor.
Eğer ki teşhise ait ICD-10 kodunu bilmiyorsanız ve reçetede de yazmıyorsa, yukarıdaki gibi yalnızca teşhisi yazmanız yeterli oluyor. Bazı reçetelerde ise öyle bir teşhis var ki, ICD-10 kodu sistemde kayıtlı olmayabiliyor ve "ICD-10 kodu tanımlı değil." uyarısı çıkıyor karşımıza, o zaman yine yalnızca teşhisi yazıyor ve kaydediyoruz.

Şu an için 3 adet ICD-10 girebiliyoruz, bazı reçetelerde ise 4 ve daha çok teşhis olabiliyor, bu durumda benim bulduğum çözüm şu şekilde;
Yukarıdaki gibi ilk 2 teşhisi ICD-10 kodlarıyla girip, kalan teşhisleri ise ICD-10 kodu olmadan aralarında bir boşluk bırakarak yanyana yazıyorum. Yapılması gereken budur diyemem fakat başkaca da bir yol bulamadım açıkçası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder